1 april: vliegende hulp bij motorpech, Eddy Wally op Tomorrowland en veiligheidsmuur rond Brussel

1 april: vliegende hulp bij motorpech, Eddy Wally op Tomorrowland en veiligheidsmuur rond Brussel

Foto: reuters

Op de grappendag bij uitstek plakken kinderen vrolijk vissen op elkaars rug en op de werkvloer proberen collega’s elkaar beet te nemen. Ook krantenredacties ontkomen niet aan 1 april. Onze redactie selecteerde de opmerkelijkste 1-aprilverhalen van 2010 en zette ze voor u op een rijtje.

Vliegende mannetjes helpen bij motorpech

Op de website van de Daily Mail staat te lezen dat Britten met motorpech in de toekomst zullen merken dat hulp zomaar uit de lucht komt vallen. Letterlijk dan. Want volgens de website is de Britse pechverhelpingsdienst een nieuw systeem aan het uittesten. Zogenaamde Rocketmen zouden met een jet-pack op hun rug naar iemand in panne toevliegen om het drukke verkeer te omzeilen. Zo zouden ze mensen sneller uit de nood kunnen helpen. De Rocketmen zouden niet de hele tijd door de lucht vliegen omdat het te kostelijk is, maar vanop een afstand ‘gelanceerd’ worden. De krantenwebsite gaat vrij ver in het verhaal. Bij het artikel staat zelfs een kort filmpje over de zogenaamde testen.

Eddy Wally op Tomorrowland

Onder de titel ‘It won’t get any bigger than this’ kondigen de organisatoren van het festival Tomorrowland een nieuwe headliner aan: niemand minder dan Eddy Wally. Ze omschrijven hem als ‘niemand minder dan de co-producer van hits als We are your friend van Justice en de stem achter One more time van Daft Punk’. Dat Wally alles waarschijnlijk zelf maar al te ‘geweldig’ zou vinden, hoeven we u niet te vertellen. 

Veiligheidsmuur rond Brussel

Woensdag ontvingen heel wat inwoners van Brussel een folder met daarop de melding dat de Brusselse regering beslist had om een veiligheidsmuur rond Brussel te bouwen. Onder anderen Bruno De Lille zegt daarin dat wanneer de muur af is ook de auto uit de stad zal gebannen worden. Aan de onderkant van de folder staat: ‘de werken zullen aanvangen op 1 april 2010 en eindigen op 1 april 2011’. Op donderdag stonden heel wat burgers met de folder naar het stadhuis om uitleg te vragen. Blijkbaar gaat het om een grap van Vlaams Belang. Zij willen via deze weg de ‘aankondigingspolitiek’ die de regering volgens hen voert, aanklagen. 

Festival dour loopt op eigen steenkool

Op de website van het Waalse festival Dour staat te lezen dat hun energie vanaf dit jaar voortkomt uit steenkool. Daarvoor hebben ze speciale generatoren laten ontwikkelen. Op de terrils in de streek zouden nog tal van steenkoolresten te vinden zijn. De website roept mensen op om zich kandidaat te stellen voor het steenkoolteam.

Automaten op de vliegtuigen van Ryanair

Ryanair zou bekend gemaakt hebben dat ze automaten met drank en snacks zullen installeren op al hun vliegtuigen. Zo zouden ze kunnen besparen op personeel aan boord. 

Een iPad voor elke Luxemburger

Volgens de website ITnation.eu hebben Luxemburg en de VS een akkoord bereikt waardoor elke inwoner van Luxemburg gratis een iPad zou krijgen. Net nu dit weekend de iPad, de nieuwe tabletcomputer van Apple, uitkomt in Europa.

Shakespeare een Fransman

In een radioreportage donderdagochtend 'onthulde' de BBC dat de grootste Britse schrijver ooit, William Shakespeare, eigenlijk een Fransman is. Een fictieve professor van de universiteit van Birmingham legt o.a. uit dat de moeder van de schrijver Mary Ardenne heette en niet Mary Arden. In de reporage is te horen hoe enkele Franse parlementsleden de schrijver opeisen als de hunne. Hopelijk voor de BCC zien de Britten er het grappige van in.

Naomi Campbell in Russische politiek

De Moscow Times begon de dag door te melden dat het Britse topmodel Naomi Campbell lid zal worden van de politieke partij United Russia, de partij van president Medvedev. Campbell zou goed zijn voor de modernisering van Rusland.

De eerste krant met een smaakje

Pagina 17 van de Britse krant The Sun had een smaakje. Naast een kadertje stond de boodschap 'hier likken' en daarnaast 'kan sporen van noten bevatten'. De krant maakte zijn lezers wijs dat er, dankzij een speciale printtechniek, een verborgen smaak vrijkwam wanneer ze aan het kadertje likten. Het krantenpapier met smaak zou er gekomen zijn in navolging van het behangpapier met smaak dat de tv-kok Heston Blumenthal volgens The Sun lanceerde. Waar ze de mosterd haalden? Waarschijnlijk uit het verhaal Charlie and the Chocolate factory.  

Fretten het geheim van snel internet

Virgin Media, een internetprovider in het Verenigd Koninkrijk, maakte op donderdag bekend dat fretten het geheim achter hun snelle internet zijn. De fretten helpen bij het zoeken naar de beste plekken om kabels te leggen, zo staat er te lezen. Vooral hun 'talent om in gaten te kruipen' zou daarbij goed van pas komen.

Miracle shirt

In heel wat Briste kranten stond donderdag reclame voor de Miracle Shirt onder de slogan 'Je zelfvertrouwen vermorzeld door je eigen geur? Dat is nu verleden tijd!' Een nieuwe technologie zou ervoor zorgen dat de stof uit zichzelf vreemde geuren uitschakelt.

Google heet voortaan Topeka

Google zou zijn naam veranderen naar Topeka nadat de burgemeester van stad Topeka in Kansas aankondigde dat zijn stad voortaan Google heet. De zoekmachine zou dit zo een eer gevonden hebben dat ze ook spontaan overgaan tot een naamsverandering.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees