Moslimgemeenschap distantieert zich van sharia4belgium

ANTWERPEN - De Antwerpse moslimgemeenschap distantieert zich van de website sharia4belgium en het gedrag van enkele jongeren tijdens een lezing in de Antwerpse universiteit. Dat is vrijdag gezegd op een persconferentie in de Borgerhoutse moskee De Koepel.

‘Wij betreuren ten zeerste het wangedrag van enkelen in naam van ons geloof’, zegt Eric Bogaerts, die zich tot de islam bekeerde. Hij vindt het jammer dat hun gedrag nu wordt toegeschreven aan de gehele moslimgemeenschap.

‘Wij, Antwerpse burgers met islamitische achtergrond, zijn ons goed bewust van het feit dat verdraagzaamheid en respect voor de vrijheden zeer belangrijke principes zijn die geëerbiedigd moeten worden door iedereen. Wij zijn ons er van bewust dat vrijheid van meningsuiting een kostbaar goed is, en een belangrijk element is voor een duurzame dialoog tussen de gemeenschappen,’ aldus Bogaerts.

Hij vraagt dan ook dat de gebeurtenissen op een individuele basis beoordeeld worden. ‘De betrokken jongeren moeten gewezen worden op hun buitensporige gedrag en hun fouten, door het gerecht, hun ouders en andere opvoedkundigen’, besluit Bogaerts.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees