Tiener moet 100.000 euro betalen voor verdwenen slang

Een Duitse tiener krijgt een rekening van 100.000 euro gepresenteerd nadat de brandweer drie weken lang heeft gezocht naar zijn ontsnapte slang. Dat meldt de BBC.

Een 19-jarige inwoner van het Duitse gemeente Müllheim belde de brandweer toen hij merkte dat zijn huisdier verdwenen was. De tiener was niet op zoek naar zijn hond of kat, maar wel naar zijn giftige cobra van een dertigtal centimeter lang.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en begonnen het appartement te slopen. Muren en vloeren werden uitgebroken in een poging om de slang terug te vinden. Uiteindelijk werd het hele appartementsgebouw geëvacueerd.

Toen ze niets vonden legden de brandweermannen enkele vallen die voornamelijk bestonden uit stevige dubbelzijdige plakband. Ze keerden iedere dag terug naar het gesloopte appartement om te zien of de slang niet in een van de kleverige vallen zat.

Na drie weken vond een brandweerman de slang uiteindelijk terug. De cobra lag dood op een groot stuk plakband. De bewoners van het appartementsgebouw konden terugkeren, maar het appartement van de 19-jarige eigenaar is onbewoonbaar. Bovendien krijgt hij nog eens de rekening gepresenteerd van de interventie van de hulpdiensten. Hij moet maar liefst 100.000 euro ophoesten.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees