Pieter Knapen ruilt VRT voor K.U.Leuven

BRUSSEL - Voormalig algemeen hoofdredacteur Pieter Knapen (50) verlaat na 22 jaar de VRT. Vanaf volgende week gaat hij bij de K.U.Leuven aan de slag als directeur communicatie. Hij werkte lange tijd voor de VRT-nieuwsdienst. In juni vorig jaar werd hij kwaliteitsmanager voor de hele omroep.

Knapen begon zijn VRT-carrière bij de radionieuwsdienst. Hij werkte er als journalist en eindredacteur van het radionieuws en Voor De Dag. In 2003 werd hij hoofdredacteur van de onlineredactie. Hij werd een van de drijvende krachten achter de eenmaking van de drie bestaande nieuwsdiensten (radio, tv en online). Drie jaar later kwam hij aan het hoofd van de ‘crossmediale’ redactie te staan.

In 2009 werd hij kwaliteitsmanager voor de hele VRT. Hij stelde een deontologie op voor alle media, programmagenres en programma's en legde die vast in een programmacharter. Dat rolde hij de voorbije maanden uit binnen de omroep.

Nu stapt Knapen over naar de K.U.Leuven, waar hij de communicatiedienst gaat leiden. Net na zijn studententijd werkte hij al even aan de universiteit. Toen was hij assistent bij het departement politieke wetenschappen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees