ACV: 'Aan automatische loonindexering wordt niet geraakt'

In zijn 1 mei-toespraak heeft de algemeen secretaris van de christelijke vakbond ACV, Claude Rollin, gewaarschuwd dat er niet geraakt mag worden aan de automatische loonindexering.

Het volgende interprofessioneel akkoord moet een akkoord zijn voor werk, voor koopkracht en voor solidariteit, zei hij op de 1 mei-festiviteiten in Ciney.
Rollin verwees naar de financiële crisis en benadrukte daarbij dat de arbeiders niet gerespecteerd worden. De syndicale strijd moet onafgebroken doorgaan voor waardig werk en een overgang naar een duurzame economie die niemand aan de kant laat staan, aldus de ACV-topman.

Nog volgens Rollin mogen de electorale rekenoefeningetjes van sommigen de fundamentele Belgische uitdagingen niet in gevaar brengen, zoals de verlenging van de crisismaatregelen, de toekomst van de pensioenen, het volgende interprofessioneel akkoord, het gelijkstellen van het statuut van arbeiders en bedienden en de toekomst van de werknemers van Opel en Carrefour.

De algemene vergadering van de ACV zal op 29 juni de krijtlijnen voor de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord uitstippelen. De christelijke vakbond zal daarbij pleiten voor meer en beter werk, kondigde Rollin aan.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S