Anne De Baetzelier trekt LDD-Senaatslijst

Anne De Baetzelier trekt LDD-Senaatslijst

Foto: rr

Het voormalige vtm-gezicht Anne De Baetzelier zal eerste staan op de LDD-Senaatslijst. Jean-Marie Dedecker zelf zal de Kamerlijst in West-Vlaanderen trekken.

De Baetzelier, die in 2009 nipt een zetel in het Vlaams parlement misliep, zal dus voor LDD in het strijdperk moeten treden tegen Marianne Thyssen (CD&V), Bart De Wever (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Op de tweede plaats van de Senaat komt Kris Daels, de veiligheids- en politiedeskundige van LDD.

De enige LDD-senator van de afgelopen periode, cardiologe Lieve Vanermen, zal niet opnieuw op de Senaatslijst van LDD staan. Ze wordt tweede op de Kamerlijst Antwerpen, die getrokken wordt door Rob Van de Velde.

In Oost-Vlaanderen staat bedrijfsleider Rudi De Kerpel op de eerste plaats. In Brussel-Halle-Vilvoorde wordt de lijst getrokken door gewezen vtm-hoofdredacteur Piet Deslé. In de kieskring Leuven staat gewezen volksvertegenwoordiger Stef Goris op kop. In Limburg wordt de LDD-lijst getrokken door Vlaams fractieleider Lode Vereeck, die vermoedelijk op het Vlaamse niveau zal blijven.

De partij wil haar lijsten nu per kieskring vervolledigen. Eens dat gebeurd is, zullen de lijsten per provincie afzonderlijk worden bekendgemaakt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S