Ludo Van Campenhout niet op Antwerpse Open VLD-lijst

Ludo Van Campenhout niet op Antwerpse Open VLD-lijst

Foto: belga

Aftredend kamerlid en Antwerps schepen Ludo Van Campenhout staat niet op de Antwerpse Open VLD-kamerlijst voor de verkiezingen van 13 juni. Dat zegt de woordvoerster van Annemie Turtelboom. Turtelboom is ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken en lijsttrekker in Antwerpen.

Dat Turtelboom de lijst in haar provincie trekt, was al langer bekend. Dat Bart Somers en Willem-Frederik Schiltz op plaatsen twee en drie staan, ook. Er bleef echter grote twijfel over de rol van Ludo Van Campenhout. Tot dinsdagavond was het onduidelijk of hij de hem aangeboden vierde plaats op de lijst zou aanvaarden.

Dat doet hij nu dus niet. Wel verleent hij zijn uitdrukkelijke steun aan lijsttrekker Annemie Turtelboom en de andere Antwerpse kandidaten, luidt het in een persbericht.

Plaats vier op de lijst wordt nu ingenomen door Kris Luyckx, bekend als strafpleiter en tevens nationaal secretaris van zijn partij. Een plaatsje lager staat Christophe Thomas uit Ekeren, die voorzitter is van Open VLD Groot-Antwerpen en al lange tijd actief is als districtsburgemeester en -schepen in Ekeren. ‘Door de strijdplaats aan Kris Luyckx te laten en zelf de vijfde plaats op te nemen, geven we vanuit Antwerpen ook een krachtig signaal van cohesie’, zegt Thomas.

Met Annick De Ridder als tweede lijstduwer bij de opvolgers, heeft de Open VLD ‘een sterk Antwerps kwartet’, zegt Turtelboom.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S