VRT geeft Bracke geen voorkeursbehandeling

VRT geeft Bracke geen voorkeursbehandeling

Foto: gbr

De openbare omroep behandelt Siegfried Bracke zoals elke andere kandidaat en geeft hem geen voorkeursbehandeling. Dat heeft de VRT verzekerd aan Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a). Lieten kreeg dinsdag in het Vlaams parlement vragen over de overstap van VRT-jouranlist Bracke naar de N-VA.

Is Bracke nog in dienst bij de VRT? Was het interview dat Bracke enkele dagen voor zijn overstap naar de N-VA nog deed met sp.a-kopstukken Johan Vande Lanotte en Caroline Gennez wel deontologisch aanvaardbaar?

Zal Bracke de vertrouwelijke informatie die hij als Wetstraatjournalist heeft vergaard nu niet gaan misbruiken? Zal de VRT zich wel voldoende terughoudend opstellen in het opvoeren van Bracke als verkiezingskandidaat?

Die vragen legde Groen!-parlementslid Bart Caron voor aan mediaminister Lieten.

Die antwoordde, op basis van informatie die de openbare omroep haar bezorgde, dat Bracke nog wel in dienst is bij de VRT, maar dat hij op "non-actief" werd gezet zodra hij zijn overstap heeft bekendgemaakt.

Als Bracke verkozen wordt, kan hij ofwel op politiek verlof gaan, ofwel wordt zijn contract met de VRT beëindigd. Als Bracke in de toekomst wil terugkeren naar de VRT, zal hij sowieso niet meer voor de nieuwsdienst kunnen werken.

Wat het omstreden interview met Gennez en Vande Lanotte van 30 april betreft, laat de VRT weten dat het niet uitgesloten is dat Bracke al langer met het idee van een overstap speelde, maar dat de omroep pas stappen kon ondernemen zodra ze op de hoogte was gesteld.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees