'Iedereen in Europa weet nu wie Tom Dice is'

'Iedereen in Europa weet nu wie Tom Dice is'

Foto: gbr

'Toen ik werd voorgesteld als de kandidaat voor België vroeg iedereen zich af "Tom Who?". Maar nu denk ik dat iedereen in Europa Tom Dice kent.' Dat was de reactie van Tom Dice op de persconferentie na afloop van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

'Iedereen in Europa' is misschien wat overdreven, maar er keken toch 120 miljoen mensen naar de halve finale. In de zaal zaten nog eens 18.000 toeschouwers. Die onthaalden het liedje 'Me and My Guitar' van Tom Dice met heel veel enthousiasme. Hij werd dan ook beloond met een plaats in de finale, de eerste keer dat België via dit tussenstation het échte Eurovisie Songfestival haalt.

'Ik voel me super. Zes maanden heb ik hiernaar toegewerkt, dat is lang. Ik heb me hier volledig op gefocust en nu is ons eerste doel bereikt. Dat is fantastisch', zo zei hij achteraf aan de VRT. 

De 20-jarige zanger had niet te veel last gehad van zenuwen, zei hij. 'Toen ik opkwam was ik even zenuwachtig, dat was de eerste keer sinds ik in Oslo was aangekomen. Maar na de eerste noot viel alle stress van me af. En bij het stiller stuk in het midden van het liedje, begonnen ze in het publiek te schreeuwen en te applaudiseren en dat gaf me nog meer energie.'

Toen de tien finalisten werden bekendgemaakt, was het nagelbijten voor België. Ons land werd pas uit de achtste enveloppe gehaald. 'Toen we 'Belgium' hoorden, sprong iedereen op elkaar. Het was bijna een vleeshoop', omschreef Tom Dice het verlossende moment. 

Gevraagd naar zijn ambities voor zaterdag, klonk de Belg resoluut: 'Ik ga voor plaats zeven.' Dat zou dan meteen het beste resultaat ooit zijn voor een Vlaming.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees