Stad Antwerpen moet nog 6.000 regularisatiedossiers verwerken

Antwerpen - Tijdens de regularisatiecampagne ontving de Cel Regularisatie van de stad Antwerpen 7.168 aanvragen. De stadsdiensten en de lokale politie hebben nog maar 1.117 van die aanvragen kunnen verwerken. Dat bericht De Morgen woensdag.

Schepen Monica De Coninck (sp.a) wijt die achterstand aan een gebrek aan personeel en extra budgetten, maar volgens parlementslid Nahima Lanjri (CD&V) is er meer aan de hand.

Zij klaagt dat de stad hulp van vrijwilligers weigert bij de verwerking van de dossiers en dat ambtenaren nutteloos werk verrichten. "Deze achterstand brengt echt heel veel mensen in de problemen. Dit is onbehoorlijk bestuur."

"Wij kunnen geen extra mensen inzetten voor de woonstcontroles. De Antwerpse politie heeft nog een massa andere taken", verdedigt het kabinet van OCMW-voorzitter Monica De Coninck zich.

De zesduizend ongecontroleerde dossiers uit Antwerpen doen vragen rijzen bij de schattingen van staatssecretaris Melchior Wathelet (cdH) over de impact van de collectieve regularisatie.

Hij voorspelde eerder dat er tegen het einde van dit jaar niet veel meer dan 20.000 mensen geregulariseerd zullen zijn, wat de Vlaamse partijen uit de oppositie en meerderheid betwisten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees