Picqué blijft voorzichtig en twijfelachtig over De Wever

Picqué blijft voorzichtig en twijfelachtig over De Wever

Foto: belga

BRUSSEL - Brussels minister-president Charles Picqué (PS) blijft - ook na hun 'constructief' gesprek van dinsdag - voorzichtig en twijfelachtig over informateur Bart De Wever.

De N-VA-voorzitter toonde zich tijdens de ontmoeting bereid om te luisteren, aldus de Brusselaar. Maar daaruit afleiden dat de man veranderd is, wilde Picqué vanmorgen op Bel-RTL niet doen.

Volgens Picqué kwijt De Wever zich op een correcte manier van zijn taak. Tijdens het gesprek doken hier en daar standpunten op uit de campagne, maar ook andere meningen die lijken aan te tonen dat hij wijzer is geworden, gaf Picqué aan.

'De man heeft sterke overtuigingen en ik ben helemaal niet zeker dat hij van mening zal veranderen. Ik zeg gewoon dat hij zijn taak als informateur niet snel snel afwerkt, dat hij luistert, meningen verzamelt. (...) Mijn vertrouwen is niet gegroeid. Maar ik zeg dat ik er misschien wel in geslaagd ben om enkele boodschappen over te brengen die de vooroordelen van Bart De Wever doen afnemen, of beter nog, hem doen nadenken over de zonder meer radicale standpunten die hij in het verleden heeft ingenomen', hoopt Picqué.

Toch beseft hij dat het 'misschien ook niets heeft uitgehaald'. 'Hij heeft misschien enkele zaken opgenomen, maar wanneer iemand een bepaalde mening heeft en je legt hem argumenten voor, betekent dat niet dat hij noodzakelijkerwijs zal veranderen', zegt Picqué.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees