Zware straffen in dossier 'La Carolorégienne'

BRUSSEL - De correctionele rechtbank van Charleroi heeft woensdag voormalig schepen van Charleroi Claude Despiegeleer in de zaak van de sociale huisvestingsmaatschappij 'La Carolorégienne' veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een deel met uitstel.

Despiegeleer was de beheerder van de huisvestingsmaatschappij. De andere verdachten kregen celstraffen van drie maanden tot een jaar opgelegd, eveneens met uitstel.

Voormalig senator Francis Poty en de voormalige schepenen Serge Van Bergen en André Liesse kregen zes maanden cel met uitstel en 2.750 euro boete.

Luc Frère, de voormalige directeur van de huisvestingsmaatschappij, kreeg dezelfde straf opgelegd. Nog een andere ex-directeur van La Carolorégienne, Alain Carlier, kreeg een jaar met uitstel en een boete van 5.500 euro. Nog een aantal andere ex-bestuurders kregen eveneens enkele maanden met uitstel en boetes toe 5.500 euro opgelegd.

Het dossier rond de huisvestingsmaatschappij was de aanleiding voor een grote kuis binnen de PS in Charleroi. Het hele schepencollege werd in 2005 in de nasleep van de affaire ontslagen en ook toenmalig Waals-minister president en burgemeester van Charleroi Jean-Claude Van Cauwenberghe moest een stap opzij zetten. Wonderboy Paul Magnette werd aangesteld om opnieuw orde op zaken te stellen in Charleroi.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees