Mieke Vogels wordt gemeenschapssenator voor Groen!

Mieke Vogels wordt gemeenschapssenator voor Groen!

Foto: wdk

De Groen!-fractie in het Vlaams Parlement heeft woensdag eensgezind beslist om Vlaams parlementslid Mieke Vogels voor te dragen als nieuwe gemeenschapssenator voor Groen!. Ze volgt Luckas Vander Taelen op in deze functie.

Freya Piryns, die op 13 juni als lijsttrekker de enige rechtstreeks verkozen senator voor Groen! werd, krijgt in de Hoge Vergadering het gezelschap van oud-minister en gewezen partijvoorzitter Mieke Vogels. 

Mieke Vogels wil zich als gemeenschapssenator toeleggen op de institutionele debatten, de sociale zekerheid en volksgezondheid, luidt het in een persbericht.

'Ik wil mijn jarenlange expertise inzetten om de nieuwe federale ploeg te versterken op vlak van staatshervorming, sociale zekerheid en volksgezondheid, zodat we samen opnieuw uitgeroepen zullen worden tot de beste fractie van het federale parlement', aldus Vogels.

Luckas Vander Taelen wil zich naar eigen zeggen meer toeleggen op de band tussen Vlaanderen en Brussel. 'Vlaanderen laat Brussel los. Nog geen tien jaar geleden was Brussel voor de Vlaming een hippe stad. Vandaag wordt onze hoofdstad meer en meer afgeschilderd als een geldverslindend getto. Als Brusselse Vlaming wil ik deze negatieve trend ombuigen', aldus Van der Taelen, die meer tijd wil steken in materies van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Vander Taelen stelde zich vorige legislatuur vragen over het nut van de Senaat en vond dat heel wat senatoren niet hard werkten, wat velen van zijn collega's hem niet in dank afnamen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees