Music for Life 2010 helpt weeskinderen

Music for Life 2010 helpt weeskinderen

Foto: rr

De radiomarathon Music For Life van Studio Brussel wil dit jaar de aandacht vestigen op het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS.

Van 18 tot en met 24 december organiseert Studio Brussel voor de vijfde keer Music For Life: een zes dagen durende radiomarathon vanuit Het Glazen Huis waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen.

Naast een geldinzamelingsactie wil Music for Life ook de nodige bewustmaking creëren voor een “stille ramp”: een wereldprobleem waar het Rode Kruis zich voor inzet, maar wat niet dagelijks de schijnwerpers van de media haalt.

Zo wil Music for Life dit jaar de aandacht vestigen  op het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS. Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan AIDS.

Het gros van de aids-weeskinderen komt uit zuidelijk Afrika. Via verschillende hulpprogramma’s bereikt het Rode Kruis in die regio jaarlijks meer dan 100.000 aids-weeskinderen. Die hulp gaat van onderwijs tot gezondheidszorg.

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees