Man betaalt dochter 400 euro per maand voor seks

antwerpen - De 59-jarige Albert A. uit Zwijndrecht is door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot 37 maanden cel. De trucker hield er jarenlang een seksuele relatie op na met zijn dochter. Hij moet haar een schadevergoeding van 1.250 euro betalen.

De mishandelingen begonnen toen de dochter dertien jaar was en duurden tot haar meerderjarigheid. Pas in maart dit jaar stapte het slachtoffer naar de rechtbank, nadat haar huidige partner haar kon overtuigen om een klacht in te dienen.

Tijdens de behandeling van de zaak, vorige week maandag, gaf Albert A. zonder enige schroom toe dat hij jarenlang een seksuele relatie met zijn dochter had. Volgens hem stemde het slachtoffer daartoe telkens in. Om ervoor te zorgen dat ze zich wat inschikkelijker zou opstellen, stopte hij haar iedere maand zo'n 400 euro toe.

De verdediging vroeg de vrijspraak, omdat volgens de advocaat niet bewezen werd dat de seksuele contacten tegen de zin van het meisje gebeurden. De procureur eiste vijf jaar cel en de rechter veroordeelde A. uiteindelijk tot 37 maanden cel. Hij moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van 1.250 euro betalen.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees