Seks & Relaties

Eén op de vijf is verliefd op iemand anders

Eén op de vijf is verliefd op iemand anders

Foto: shutterstock

Ongeveer twintig procent van de volwassenen met een relatie zegt gevoelens te hebben voor iemand anders, meestal een collega of een vriend(in).

Deze niet bepaald romantische cijfers komen uit een onderzoek bij 3.000 mensen, uitgevoerd door het Britse researchbedrijf One Poll. Niet helemaal verbazend was dat één op vier volwassenen zich ook niet helemaal gelukkig voelde in zijn relatie.

Maar zelfs zij die zich wel gelukkig noemen, gaan niet vrijuit: meer dan vijftig procent gaf toe wel eens gevoelens voor iemand anders te hebben. Eén op de zes daarvan doet daar ook iets mee en begint een affaire. Gelukkig gebeurt dit gewoonlijk maar één keer tijdens een relatie.

De verliefdheid voor iemand anders duurt gemiddeld drie jaar en drie maanden. Meestal zijn het mannen die voor de charmes van een andere vrouw vallen: 22 procent mannen gaf toe van twee vrouwen te houden, terwijl bij vrouwen 15 procent wel eens verder durft kijken dan de eigen partner. Of hoe sommige clichés in cijfertjes gegoten worden....

 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees