Dalmat wil tweede kampioenstitel bij Club Brugge

De kampioenstitel staat bovenaan het prioriteitenlijstje van de 28-jarige Franse vleugelspeler Wilfried Dalmat. Hij tekende maandag een contract voor drie seizoenen en een optie voor een vierde bij Club Brugge. Dalmat zal zich bij Club Brugge in de ploeg moeten werken. Dat beklemtoonde voorzitter Pol Jonckheere bij de voorstelling van de nieuwe speler.

Wilfried Dalmat speelde al in Frankrijk, Italië, Spanje en België. 'De Belgische competitie ken ik momenteel het best en dat maakt een integratie in een nieuwe ploeg gemakkelijker', sprak Dalmat dinsdag de media toe.

'Na twee jaar bij Bergen ben ik naar Standard getrokken. Daar ben ik verder geëvolueerd. Nu wil ik in Brugge minstens mijn niveau houden. Bij Standard Luik kon ik de landstitel vieren. Jammer dat het collectief vorig seizoen niet kon bevestigen. Het was een catastrofaal jaar. Nu sla ik een bladzijde om in de hoop met Club Brugge mijn tweede landstitel te kunnen vieren.' 

Naast Club Brugge was er volgens Dalmat nog interesse uit binnen- en buitenland maar bij Club Brugge kan hij naar eigen zeggen op zijn niveau verder.

Met de komst van Wilfried Dalmat heeft trainer Adrie Koster veel keuze. Dalmat zal voor zijn plaats moeten strijden. 'Ik kom uiteraard met de bedoeling om te spelen', reageert de Fransman. 'Ik zal werken voor mijn plaats. Het is mijn bedoeling niet om teleur te stellen.' Dalmat en Koster hadden elkaar dinsdagmorgen nog niet gesproken.

Dalmat zal in Brugge met het nummer 6 spelen. Bij Club Brugge zal hij Marcos Camozzato terugvinden. 'Het is leuk dat ik hier al iemand ken met wie ik het goed kan vinden', reageert Dalmat. 'Ik hoop hier ook met Marcos een goed duo te kunnen vormen.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.