Koken gaat digitaal met de turboChef

TurboChef maakt de perfecte kip klaar in zes minuten

TurboChef maakt de perfecte kip klaar in zes minuten

Foto: phk

KORTRIJK - Guy Maas, zaakvoerder van ’t Waaihof, introduceert als eerste in Kortrijk de turboChef. Hij lanceert ook meteen een nieuw eetconcept.

De zaakvoerder van ’t Waaihof in Kortrijk heeft ervaring in de horeca. En hij ziet de keuken digitaal evolueren. De turboChef moet hem daarbij helpen.

Hij schafte als eerste in Kortrijk dergelijk toestel van Levens aan. Hij koppelt er meteen een nieuwe filosofie aan. Zoals je een levende kreeft kiest in een chic restaurant en die verobert, zo kies je bij hem een hoevekip of steak en minuten later komt die op je bord.

Guy Maas (43): ‘De oven heeft altijd bestaan. Alleen, de machines worden altijd beter én ingewikkelder. De turboChef is er zo één. Het bedrijf Levens is invoerder voor de Benelux en ik kocht als eerste een turboChef bij hen. Niet om te pronken, want er hangt een flink prijskaartje aan vast. Maar het ding is een revelatie.'

Kip in zes minuten, scampi's in een minuut

'Computergestuurd maakt de oven kip klaar in zes minuten, met krokant korstje en al. Je moet het zien en proeven om te geloven. Scampi’s, een specialiteit van het huis, maken we klaar in iets meer dan één minuut.'

'Eén en ander betekent dat wij een totaal ander concept kunnen aanbieden bij de lunch. Wie hier binnenkomt, kiest zijn hoevekip of steak uit. Binnen de tien minuten kunnen we de maaltijd serveren. Ik garandeer op die manier én een vlugge bediening én een gezonde manier van koken. Het betekent ook dat wij onze filosofie over gebruik van vers voedsel kunnen aanhouden. Een maaltijd loopt ook nooit meer uit en je bespaart zowel energie als voedsel.’

Innovatieve oven

Tom Landuyt van Levens: ‘Een turboChef is een innovatieve oven die tien keer rapper werkt. Je kan er metaalschotels in kwijt. Het geheugen telt 200 bak- of kookprogramma’s. Met een smartcard zijn programma’s uitwisselbaar.’ Het toestel kost 9.000 euro.'

‘t Waaihof vind je in de Graaf de Smet de Naeyerlaan 18 in Kortrijk.

Druk dit artikel af, neem het mee en eet op donderdagavond een pasta voor maar 5 euro.

Corrigeer