Timmy Simons trekt naar FC Nürnberg

Timmy Simons trekt naar FC Nürnberg

Foto: photonews

De 33-jarige middenvelder Timmy Simons verlaat de Nederlandse topclub PSV Eindhoven en gaat vanaf dit seizoen aan de slag bij de Duitse Bundesligaclub FC Nürnberg, waar hij een contract voor twee seizoenen ondertekende. Dat maakte PSV Eindhoven vrijdag bekend.

Simons speelde vijf seizoenen in Eindhoven. In totaal werkte hij 158 competitieduels af en scoorde daarin 14 doelpunten. Vooral zijn werkijver on overwinningsdrang maakten hem bij de lampenclub enorm populair. De controlerende middenvelder droeg ook enkele jaren de aanvoerdersband bij de Eindhovenaren. Met PSV veroverde hij drie landstitels in Nederland.

PSV en Simons kwamen bovendien overeen dat de speler na zijn actieve carrière meteen terugkeert naar de club om de samenwerking opnieuw verder te zetten. Het is nog niet bekend welke functie Simons dan zal krijgen.
In 1998 begon de middenvelder in eigen land zijn carrière bij SK Lommel. Amper twee jaar later maakte hij de overstap naar Club Brugge, waar hij vijf seizoenen lang de drijvende kracht achter het succesvolle kampioenenelftal van Trond Sollied zou blijven. In 2005 plukte PSV hem in West-Vlaanderen weg.

Het Duitse Nürnberg vocht vorig seizoen het ganse jaar tegen de degradatie in de Bundesliga. De club eindigde na de reguliere competitie op de 16e plaats en moest daardoor nog een nacompetitie spelen om op het nippertje de degradatie te ontlopen.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden