Beauty

Eén op vier krijgt spijt van tatoeage

Eén op vier krijgt spijt van tatoeage

Foto: Shutterstock

Een tatoeage plaatsen duurt op zich niet erg lang, maar je draagt ze wel mee voor de rest van jouw leven. Uit de resultaten van een enquête van zoekrobot Ask Jeeves blijkt dat een kwart van de mensen die er destijds eentje lieten plaatsen er nu spijt van hebben.

Doordat onze huid met verouderen minder elastisch wordt, vervormen de tatoeages. Zo’n 23 procent van de mensen die de enquête invulden, vindt dat hun getatoeëerde zone er na een tijd verschrikkelijk uitziet. 21 procent staat nog steeds achter hun tattoo-idee, zolang de tekening niet teveel opvalt.
Vooral mannen en vrouwen die de naam van hun geliefde destijds lieten tatoeëren willen - eens de relatie verbroken is - hun tatoeage laten weglaseren.

Getatoeëerde sterren
Sinds sterren zoals David Beckham en Angelina Jolie openlijk pronken met hun lichaamskunstwerken, krijgen tatoeëerders ook vaak foto’s van de beroemdheden in hun hand geschoven. Een ‘mouw’ zoals de profvoetballer of een tekst in het Sanskriet zoals mevrouw Pitt zijn erg in trek. De mooiste tattoos zijn volgens de meerderheid op het lichaam van Megan Fox te bewonderen. Amy Winehouse zou de lelijkste exemplaren bezitten.

Tattoo tips
- Wil je absoluut een tatoeage, kijk en vergelijk dan om blunders te vermijden. Als je wakker wordt met het idee: ‘ik wil een tattoo’, laat het dan eerst even bezinken en ga te rade bij verschillende shops.
- Als je geen concreet ontwerp in je hoofd hebt, laat de tatoeëerder dan iets uitwerken. Je hoeft je in geen geval verplicht te voelen om na de eerste tekening in de stoel plaats te nemen.
- Koop een plaktatoeage en breng deze aan op de plaats waar je een echte tekening wil. Zo went het idee al een beetje.
- Laat je niet beïnvloeden door een vriend of vriendin. Een tatoeage is iets van en voor jezelf.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees