Snookerlegende Alex 'Hurricane' Higgins is niet meer

Snookerlegende Alex 'Hurricane' Higgins is niet meer

Foto: *

Snookerlegende Alex Higgins is overleden. Dat meldt de BBC. De 61-jarige Noord-Ier verloor het gevecht tegen keelkanker. Zaterdag werd hij dood in zijn flat in Belfast aangetroffen.

De op 18 maart 1949 in Belfast geboren Higgins werd twee keer wereldkampioen, in 1972 en 1982. Zijn aanvallende en snelle speelstijl maakte hem tot de populairste speler van het circuit. Het leverde hem de bijnaam 'The Hurricane' op. Na hem zouden alleen Jimmy 'The Whirlwind' White en Ronnie 'The Rocket' O'Sullivan nog hetzelfde tempo ontwikkelen.

Higgins was niet alleen snel aan de snookertafel. Hij had ook een flamboyante levensstijl. Dat spelers rookten en dronken was in die tijd niet ongewoon, maar Higgins deed het allemaal net iets meer dan de anderen. Aan het einde van een partij was hij vaak stomdronken. Hij gokte ook, was in vechtpartijen betrokken en liep een schorsing op omdat hij een official een kopstoot gegeven had. Al snel werd 'The Working Class Hero' gewaarschuwd dat hij tegen dat tempo nooit de dertig zou halen. Maar hij zou alleen maar sneller en sneller gaan, tot er in 1994 kanker bij hem vastgesteld werd.

Higgins woog op het einde van zijn leven maar 45 kilogram meer. Hij had al zijn tanden verloren en moest zich behelpen met babyvoeding. Hij verdiende in zijn carrière naar schatting zo'n 3,5 miljoen euro en joeg precies dat bedrag er ook weer door. Terwijl zijn collega's met demonstratiewedstrijden het grote geld verdienden, gaf hij in kleine kroegen iedereen voor een paar pond partij.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.