Unasur komt donderdag in spoed na breuk tussen Venezuela en Colombia

Volgende donderdag komen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Unie van Zuid-Amerikaanse landen (Unasur) in Quito samen om zich te buigen over het verbreken van de diplomatieke relaties tussen Venezuela en Colombia. Dat heeft de Ecuadoraanse regering zaterdag bekendgemaakt.

De Venezolaanse president Hugo Chavez kondigde donderdag aan de diplomatieke relaties met buurland Colombia te verbreken. Hij deed dat nadat Bogotá opnieuw met de aantijging kwam dat Venezuela onderdak biedt aan leiders van de linkse Colombiaanse guerrillabewegingen Farc en ELN.

De Venezolaanse regering vroeg Ecuador, dat momenteel de Unasur voorzit, donderdag ook om dringend een vergadering te beleggen om de 'agressie' van Colombia aan te klagen. De vergadering komt er nu dus, maar volgens het Ecuadoriaanse ministerie van Buitenlandse Zaken om zich te buigen over het conflict en manieren te vinden om terug een vreedzame dialoog op gang te trekken.

De secretaris-generaal van de Unasur, Nestor Kirchner, ontmoet maandag in Buenos Aires dan weer de Colombiaanse president Juan Manuel Santos. Uiteraard zullen ook zij het hebben over de diplomatieke problemen tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees