Eveline Dergent Belgisch kampioene bij de junioren

Eveline Dergent is zondag in Wielsbeke Belgische kampioene wielrennen bij de meisjes junioren geworden. Het meisje uit Mechelen versloeg in een massasprint Morgane Van Lierde en Steffi Lodewyks, die eerder op de dag haar zus Dana zilver had zien pakken bij de nieuwelingen.

Lisa Bogaert, de uittredende nieuwelingenkampioene, zorgde voor de eerste aanval, maar lang kon ze niet voorop blijven. Dat scenario werd herhaald bij elke ontsnappingspoging. Zo mengde medefavoriete Steffi Lodewyks, vorige week nog sterk op dreef in het EK in Ankara, zich eens in een kortstondige aanval. Nathalie Nijns, Hanne Delanote, Bo Carless, Tessa De Moyer en in de slotronde Daisy Depoorter probeerden de sprint zelfs meermaals te ontlopen. Allemaal tevergeefs, want uiteindelijk werd het toch een massaspurt.

'Hoop heb je altijd, maar het dan ook doen, is nog een groot verschil', zei Dergent, die begin mei ook provinciaal kampioene werd. 'In een sprint ben ik meestal wel goed voor de top-10, maar ik heb het vaak moeilijk om positie te kiezen, zodat winnen niet evident is voor mij. Gelukkig was het hier een snelle slotronde, zodat er niet veel verschuivingen waren in de laatste kilometers. Eline De Roover en Steffi Lodewyks deden het zware werk in de laatste ronde; ik vermoed dat zij al wat door hun beste krachten heen zaten toen de sprint werd ingezet.'

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.