Alonso en Massa bezorgen Ferrari dubbelslag in Hockenheim

De Spaanse ex-wereldkampioen Fernando Alonso (Ferrari) heeft zondag de Grote Prijs van Duitsland gewonnen, de 11e manche van het seizoen. Op de legendarische Hockenheimring was Alonso sneller dan zijn Braziliaanse ploegmaat Felipe Massa en de Duitse vicewereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) die van op de poleposition vertrokken was.

Herbeleef de race hier

De overwinning roept controverse op omdat Felipe Massa aan kop reed, maar de opdracht kreeg ploegmaat Alonso te laten passeren. Die staat immers beter geklasseerd in het algemeen klassement.

De Britse WK-leider Lewis Hamilton eindigde op de vierde plaats. Wereldkampioen Jenson Button moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Voor Alonso is het de tweede overwinning van het seizoen, eerder was hij al de snelste in de openingsprijs in Bahrein.

In de WK-stand blijft Hamilton aan de leiding. De Brit heeft nu 157 punten, dat zijn er 14 meer dan zijn ploegmaat Jenson Button (143). Fernando Alonso blijft op de vijfde plaats met 123 punten. Hij wordt voorafgegaan door Mark Webber en Sebastian Vettel, die beide 136 punten hebben.
Op 1 augustus staat op de Hungaroring in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de twaalfde Grote Prijs van het seizoen op het programma.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.