Astana drukt ook dit jaar stempel op de Tour

Met de eindzege en zes dagen gele trui voor Alberto Contador en een ritzege voor Alexandre Vinokourov was Astana natuurlijk de ploeg met het meeste succes in de voorbije Tour.

Het dichtst in de buurt kwam Team Saxo Bank, niet alleen met de tweede plaats en zes dagen gele trui plus het jongerenklassement voor Andy Schleck maar ook met de proloog- en de tijdritzege van Fabian Cancellara die ook zes dagen de leiderstrui droeg.

Eveneens geslaagd was de Tour van Team HTC-Columbia dankzij de vijf ritzeges van Mark Cavendish want de klassementsrijders Michael Rogers en Tony Martin vielen tegen. De Tour van Quick Step was het eveneens dankzij de ritzeges en de twee dagen in het geel van Sylvain Chavanel.

Evenmin te klagen hadden ze bij Lampre met de twee ritzeges en de groene puntentrui van Alessandro Petacchi. BBox Bouygues Telecom presteerde even goed met ritzeges voor Thomas Voeckler en Pierrick Fedrigo en de door de kenners nochtans gecontesteerde bolletjestrui voor het bergklassement van Anthony Charteau.

Met een ritzege haalden ook FDJ (Sandy Casar na de Alpenrit in Saint-Jean-de-Maurienne), Team Katusha (Joaquin Rodriguez die Alberto Contador klopte in Mende en die ook achtste werd in de eindstand) en AG2R-La Mondiale (Christophe Riblon in de Pyreneeënrit naar Ax 3 Domaines) met een goed gevoel Parijs. Net zoals Omega Pharma-Lotto met de vijfde plaats voor Jurgen Van den Broeck, Rabobank met de podiumplaats van Denis Menchov en de zesde plaats van Robert Gesink en Euskaltel-Euskadi met de vierde plaats van Samuel Sanchez.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.