Tomorrowland breekt opnieuw records

Boom - Met zo’n 100.000 feestvierders en 25.000 kampeerders breekt de zesde editie van het tweedaagse dance-festival Tomorrowland in Boom alle voorgaande records.

Zaterdag en zondag werd het provinciaal recreatiedomein De Schorre helemaal ondergedompeld in een feeërieke sfeer. Op veertien podia speelden ruim 250 nationale en internationale dj’s ten dans.

De organisatie blikt tevreden terug op het weekend, dat tot nu toe zonder noemenswaardige incidenten verliep. Rond middernacht zit de zesde editie er helemaal op.

Persverantwoordelijke Debby Willemsen wijst op het belang van een goede samenwerking met de overheidsinstanties van de gemeenten Boom en Rumst. 'Een permanente commandocel zorgt voor een constante opvolging van de situatie op het festivalterrein, de camping en de parkings. Bovendien houden 265 security-guards, 16 camera’s en heel wat agenten in burger de massa constant in de gaten.'

Love Parade

Om toestanden zoals in Duisburg te vermijden, werkte de organisatie een duidelijk routeplan uit en staat er eveneens een maximum op het aantal bezoekers dat wordt toegelaten. Met zo’n 100.000 feestvierders heeft Tomorrowland voor het tweede jaar op rij zijn plafond bereikt.

Van een extra dag is voorlopig nog geen sprake. 'We willen er in eerste instantie voor zorgen dat we de kwaliteit jaar naar jaar evenaren of zelfs verbeteren en dat we onze bezoekers voldoende comfort kunnen aanbieden', besluit Willemsen.

Voor die kwaliteit zorgden dit jaar onder andere dj’s als David Guetta, Roger Sanchez, Sasha, Paul Oakenfold, Armin Van Buuren en Richie Hawtin.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees