Armstrong laatste keer op Tourpodium

Armstrong laatste keer op Tourpodium

Foto: ap

De 38-jarige Lance Armstrong mocht voor de laatste keer het podium op de Parijse Champs Elysées betreden na de overwinning van zijn ploeg RadioShack in het ploegenklassement.

Maar voor de zevenvoudige Tourwinnaar werd het toch een afscheid in mineur. ’The Boss’ speelde nooit een rol van betekenis in deze Tour en eindigde uiteindelijk op de 23e plaats op bijna 40 minuten van Alberto Contador.

Eerder op de dag vertrok de paraderit richting Parijs met tien minuten vertraging omdat de renners van RadioShack de laatste rit van Armstrong in een zwarte tenue met daarop het nummer 28 wilden afwerken.

Het nummer 28 verwijst naar 28 miljoen mensen die strijden tegen kanker. Armstrong wilde promotie maken voor zijn organisatie Livestrong, die opkomt tegen kanker. Tijdens een etappekoers van tenue veranderen is niet toegestaan en dus moesten de renners van RadioShack van de Franse koersdirectie hun normale shirts aantrekken vooraleer de rit van start kon gaan.

'Het was de bedoeling om de nadruk te leggen op het belang van de strijd tegen de ziekte. Spijtig genoeg gingen de wedstrijdcommissarissen niet akkoord. Maar uiteindelijk zorgde het bevel om van uitrusting te veranderen voor de start van de etappe misschien voor nog meer publiciteit', aldus de afscheidnemende Armstrong op France Télévisions.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.