Van den Broeck wacht warme ontvangst bij thuiskomst

De vijfde plaats van Jurgen Van den Broeck in de Ronde van Frankrijk hield dit weekend heel wielerminnend Vlaanderen in de ban. In zijn woonplaats Morkhoven en in het supporterslokaal in Oevel zat zondag iedereen aan het tv-toestel gekluisterd. Maandag wacht Jurgen al een eerste huldiging.

Zondag was het opvallend stil in Morkoven omdat haast iedereen de laatste rit van de Tour op tv wilde volgen om met eigen ogen vast te kunnen stellen dat hun bloedeigen Jurgen Van den Broeck zijn vijfde plaats in de eindrangschikking zou behouden.

Toen Cavendish de eindmeet overschreed, brak er zowel in Morkhoven als in zijn supporterslokaal in Oevel gejuich los.

Uiteraard werd er zondagavond nog flink gevierd in Morkhoven en Oevel maar dat gebeurde logisch nog zonder de ’locomotief van Morkhoven’. Het echte feest breekt maandag rond 13 uur echter pas echt los. De supportersclub ’Jurgen Van den Broeck’ wacht de renner dan op in een feesttent op het Marktplein van Morkhoven en zorgt daar voor een eerste huldiging.

Omdat er nadien natuurlijk verscheidene criteria wachten, wordt het feestprogramma verder gespreid over meerdere weken. Na het criterium van Roeselare volgt donderdagavond de wedstrijd in Herentals.

Zaterdag wordt er gefeest in het supporterslokaal in Oevel en daar zorgt voorzitter Dirk Smeyers voor een onvergetelijke bijeenkomst. Op 15 augustus organiseert de plaatselijke wielerclub nog een fietstocht voor alle wielerfans. En dan wordt het even wachten tot na het seizoen om nog een laatste huldiging bij te kunnen wonen in het stadhuis van Herentals.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.