VDB: 'Niet te veel gefeest'

VDB: 'Niet te veel gefeest'

Foto: vdb

Roeselare - Tourrevelatie Jurgen Van Den Broeck reed dinsdag in het West-Vlaamse Roeselare zijn eerste criterium. Maandag werd hij in zijn eigen Morhoven nog uitvoerig in de bloementjes gezet. 'Lang heb ik toch niet gefeest. Ik moest 's avonds nog naar Villa Vanthilt.'

'Toch stak het gebeuren mij een hart onder de riem. Net zoals ik echt glunder om al die mensen hier in Roeselare te zien en hen mij te horen aanmoedigen. Dit is een serieuze beloning voor de inspanningen die ik, samen met mijn ploeg leverde, de afgelopen drie weken. Ik wil hier zeker voluit gaan. Die aanmoedigingen geven echt een kick. Zeker in een criterium waar het allemaal zo snel gaat', vertelde VDB voor de start

In laatste instantie werd Serge Pauwels nog aan het deelnemersveld toegevoegd.

'Dit is het enige criterium dat ik rijd voor San Sebastian. Na de parade op de Champs Elysées hebben we met de ploeg nog iets gegeten, maar ik ben vroeg in mijn bed gekropen. Ik was op. Mentaal en fysiek. Mijn Tour was vrij zwaar. Ik wil nu terug aanknopen met de competitie in San Sebastian. Dit is er alvast een doorgedreven training voor. Daarna pak ik nog wat criteriums mee.'

Hushovd voor VDB en Cancellara

De wedstrijd dan. De eerste rondjes moesten de renners achter een motor afwerken omdat er olie op het parkoers lag. Eens de jury de wedstrijd op gang floot ging het tempo direct de hoogte in.

Even moest Philippe Gilbert aan de kant met een mechanisch defect, maar de Waal kon zijn positie in de voorste gelederen weer innemen. De ene uitval bleef de andere opvolgen, tot Van Den Broeck ten aanval trok.

Hushovd kon aanpikken en onder impuls van Gilbert kwam ook de rest terug. Uiteindelijk trok een zestal met Van Den Broeck, Gilbert, Kevin De Weert, Ivan Basso, Fabian Cancellara en Thor Hushovd de finale in.

Dit kopgroepje werd in de slotronde gereduceerd tot drie en in de sprint daarvan haalde Hushovd het makkelijk voor Van Den Broeck en Cancellara.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.