Ghanese Belg die overleed op Japanse luchthaven, smokkelde drugs

De 55-jarige Ghanese Belg die in de nacht van zondag op maandag overleed op de luchthaven van het Japanse Osaka (Kansai), is gestorven aan een overdosis.

Waarschijnlijk scheurde een van de zakjes drugs die hij ingeslikt had, open in zijn maag. Dat werd vrijdag vernomen uit diplomatieke bron.

De Belg was vorige vrijdag vanuit Ghana vertrokken en via Dubaï in Osaka geland. De man weigerde aan de immigratie-inspecteur te zeggen wat de reden was van zijn bezoek aan Japan en werd daarom meegenomen voor een ondervraging. Daarop trachtte de man te vluchten. Maar de man zakte in elkaar. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar werd daar een uur later dood verklaard.

'Hij werkte niet mee en probeerde te vluchten. Toen we hem vatten, stortte hij in. We brachten hem naar het ziekenhuis waar zijn overlijden vastgesteld werd', aldus een verantwoordelijke van de immigratiedienst van de luchthaven.

Volgens de Japanse media voelde de man zich bij aankomst al niet goed omdat hij een rolstoel vroeg.

Volgens een diplomatieke bron wees de autopsie uit dat hij overleed aan een overdosis en gaat het om een 'klassiek geval' waarbij een zakje drugs het begaf in de maag. Het goedje wordt nog geanalyseerd.

De man had volgens de politie zowel een geldig Belgisch als Ghanees paspoort. Hij verbleef in België waar hij familie heeft. Het lichaam wordt nu gerepatrieerd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees