Engelse is allergisch aan sport

Een 37-jarige vrouw uit Engeland is allergisch aan sport. Ze lijdt aan inspanning-geïnduceerde anafylaxis, een zeldzame aandoening waarbij een verhoogde hartslag een fatale allergische reactie kan veroorzaken. Dat bericht de Britse krant Daily Mail.

'Het is ongelooflijk angstaanjagend als ik een aanval krijg', zegt de vrouw, Ruth Holroyd, een zelfstandige marketingmanager. 'Ik voel hoe mijn luchtwegen zich sluiten, en het is heel moeilijk om dan niet te panikeren.'

 
Volgens Lindsey McManus van liefdadigheidsorganisatie Allergy UK, zijn de oorzaken van de aandoening niet volledig bekend. 'Er wordt aangenomen dat een verhoogde hartslag het lichaam verhindert te vechten tegen allergieën waar het normaal wel mee kan omgaan', zegt ze.


In het geval van Ruth worden de aanvallen uitgelokt door in contact te komen met sommige voedselproducten, zoals noten, waar ze in normale omstandigheden dus niet allergisch op reageert. Omdat ze nooit helemaal zeker kan zijn van wat ze exact eet, moet ze dus enkele uren na het eten inspanningen vermijden.


Vreemd genoeg kreeg de vrouw de aandoening pas als dertiger.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.