Moeder springt met zoontje van negentiende verdieping

Antwerpen - Na een ruzie met haar partner is een drieëntwintigjarige vrouw gisteravond in Antwerpen door het raam van een appartementsgebouw gesprongen. De vrouw nam in haar dodelijke sprong haar vierjarige zoontje mee. Ze sprongen van de negentiende verdieping en waren beiden op slag dood.

Het drama speelde zich af in de blokken aan de Kolonel Silvertoplaan op het Antwerpse Zuid. Wat er zich precies in het appartement afspeelde, moet het onderzoek nog uitwijzen. Buren van het sociale woningbouwcomplex zeiden wél ruzie te hebben gehoord en een van de getuigen stelde zelfs een klap te hebben gehoord.

Rond tien over zeven nam Katty V.L. het tragische besluit door het raam te springen. Dat was niet evident, want de ramen in de sociale appartementen zijn tamelijk hoog. De moeder sprong niet alleen, ze nam de kleine Redouan (4) mee in haar dodensprong.

Beiden overleefden de enorme klap niet. De vrouw sprong vanop de hoogste verdieping vanuit het blauwe blok. Ze woonde op de negentiende etage. Moeder en zoon kwamen met een dodelijke smak in een grasperk terecht tussen de verschillende blokken, die een paar jaar geleden werden gerenoveerd.

Zelfmoord na ruzie

Buren omschreven Katty als een zeer goedlachse en sportieve vrouw, die hield van dansen. Ze woonde al een drietal jaar in het appartementsgebouw, maar verhuisde wel van de zeventiende naar de negentiende verdieping. Zoontje Redouan ging in de buurt naar school.

Volgens het parket gaat het wel degelijk om een zelfdoding van de vrouw na een ruzie met de echtgenoot, een Afrikaanse man. Die man werd donderdagavond nog verhoord over de precieze omstandigheden van de ruzie.

Het lichaam van de vrouw en haar zoontje werd na lang onderzoek tegen halftwaalf weggevoerd. De hulpdiensten onttrokken de twee lijken aan het zicht van nieuwsgierigen door er een tent over te plaatsen.

De blokken aan de Silvertoplaan maken deel uit van Woonhaven, de sociale huisvestingsmaatschappij van de stad Antwerpen.


De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 of via chat op www.zelfmoordlijn.be.
 

Corrigeer

NIEUWS