Akkoord over besparingen bij De Lijn West-Vlaanderen

Akkoord over besparingen bij De Lijn West-Vlaanderen

Foto: pmg

De vakbonden en directie van De Lijn West-Vlaanderen hebben vrijdag een akkoord bereikt over een reeks besparingsmaatregelen voor de regio kust.

Woensdag legden de bestuurders van bussen en trams het werk neer uit onvrede met de voorstellen van de directie. Donderdag werden een aantal alternatieven voorgelegd, die vrijdag door de syndicale partners zijn aanvaard.

"Diensten en rij- en rusttijden van zowel tram en bus zullen worden herbekeken", zegt woordvoerder Dirk Schockaert van De Lijn. "Een nieuw overleg met uitgewerkte voorstellen is gepland op dinsdag 17 augustus 2010. Om dit overleg alle kansen te geven, zullen momenteel geen verdere acties gevoerd worden."

De vakbonden vreesden vooral een afbouw van de rusttijden door een herverdeling van de ritten. Zo zou de frequentie van de kusttram in oktober worden verminderd, waardoor de bestuurders met overvolle trams worden geconfronteerd en op het einde van hun rit door de vertragingen slechts een minimale pauze zouden hebben. Ook voor de buschauffeurs werden meer garanties gevraagd voor een maximale rusttijd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees