Nieuwslezer wil homobar naast moskee op Ground Zero

Nieuwslezer wil homobar naast moskee op Ground Zero

Foto: epa

Een homobar naast een moskee. Het lijkt Greg Gutfeld, een Amerikaanse Fox News-presentator, wel wat. Hij is van plan een homobar te openen naast de geplande controversiële moskee nabij Ground Zero in New York, waar ooit de torens van het World Trade Center stonden.

Gutfeld vindt dat de moslims alle recht hebben om er een moskee te bouwen. 'Ze hebben de grond gekocht en ze houden zich aan de wet. Daarom heb ik als een teken van goede wil besloten hetzelfde te doen', schrijft Gutfeld op zijn weblog.

Zijn manier om dat te tonen is de bouw van een homobar, speciaal ingericht voor homoseksuele moslims. Eén verdieping zal alcoholvrij zijn.

Bloedserieus, noemt Gutfeld zijn plan. 'Enkele investeerders hebben hun steun al toegezegd bij deze poging om te komen tot begrip en tolerantie.' De homofobie in de islamitische wereld kan volgens Gutfeld op deze manier bestreden worden. 

De plannen voor de bouw van de moskee leidden de afgelopen tijd tot verhitte discussies in de Verenigde Staten. Veel New Yorkers beschouwen het project als een belediging van de nabestaanden van de bijna drieduizend mensen die om het leven kwamen tijdens de terreuraanslag op de torens van het World Trade Center in september 2001. Die werden uitgevoerd door extremistische moslims.

Anderen zijn juist voorstander van het project. Het centrum, dat zich bevindt op twee huizenblokken afstand van Ground Zero, belooft zijn deuren te openen voor iedere bezoeker, ongeacht diens geloof en sekse.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees