FOTO: Youth Olympic Games kleurrijk geopend

De eerste editie van de Youth Olympic Games in Singapore is zaterdag afgetrapt met een kleurrijk spektakel, waarin zowel moderne als traditionele elementen aan bod kwamen.

Sellapan Ramanathan Nathan, de president van de Aziatische republiek, mocht van op het grootste drijvende podium ter wereld de Spelen officieel voor geopend verklaren. Aan het sportieve evenement, dat twaalf dagen zal duren, nemen 3.600 jonge atleten deel uit 205 landen.

België reisde met 51 atleten af naar Singapore. De 16-jarige tennisster An-Sophie Mestach mocht met de nationale driekleur de delegatie aanvoeren tijdens het openingsfeest. Mestach komt op de eerste wedstrijddag zondag al meteen in actie in de eerste ronde van het enkelspel bij de meisjes. Diezelfde dag al worden de eerste medailles van de Spelen uitgereikt in de triatlon.

Net zoals bij de traditionele Olympische Spelen werd bij de openingsceremonie in de Marina Bay het olympisch vuur ontstoken, de olympische vlag gehesen en de IOC-hymne gespeeld.
27.000 toeschouwers woonden het drie uur durende spektakel bij, waaraan ongeveer 5.500 performers deelnamen. Centraal in de ceremonie stonden de geschiedenis, ontwikkeling en successen van de republiek, die net onder Maleisië ligt en zowat vier miljoen inwoners telt. Traditionele muziek en getrommel, maar ook rockmuziek leiden naar de finale waarin een groots vuurwerk de ceremonie afsloot.

Corrigeer