Doelman Thibaut Courtois tot 2014 bij Genk

Doelman Thibaut Courtois tot 2014 bij Genk

Foto: belga

De 18-jarige doelman Thibaut Courtois heeft zijn contract bij competitieleider Racing Genk met vier seizoenen verlengd. Dat maakte de Limburgse club bekend.

Na de eerdere contractverlengingen van goudhaantje De Bruyne en topschutter Jelle Vossen is Courtois de derde voormalige jeugdspeler die bij Genk een langdurige verbintenis mag ondertekenen.

Courtois debuteerde in 2008 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Genk, maar moest nadien twee jaar wachten op een nieuwe kans. Door de afwezigheid van de Hongaar Laszlo Köteles kon Courtois zich onlangs bewijzen als eerste doelman bij de Limburgers. Sindsdien lijkt hij zijn plaats in het doel niet meer af te staan ondanks het feit dat Köteles ondertussen opnieuw speelgerechtigd is.

Tweede doelman Davino Verhulst kon vorig seizoen niet overtuigen en werd door Genk in het begin van het seizoen voor een jaar uitgeleend aan het Nederlandse Willem II.

Thibaut Courtois kreeg in het tussenseizoen een aanbieding van de Duitse Bundesligaclub Hoffenheim, maar besliste om toch bij Genk te blijven.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.