Asterix maakt reclame voor McDonald's

© rr

Stripheld Asterix mag dan wel de Romeinen flink wat kopzorgen bezorgd hebben, de Amerikanen lijkt hij met veel plezier binnen te laten in zijn dorp.

bvb

Op een Franse reclamecampagne van fastfoodketen McDonald's is te zien hoe Asterix en zijn vrienden zich in een McDonald's-restaurant te goed doen aan Coca Cola en Big Macs.

Het campagnebeeld is gebaseerd op het tradionele slot van de Asterix-strips en werd getekend door Albert Uderzo zelf. Uderzo is een van de geestelijke vaders van de kleine Galliër.

Fans van de stripfiguur reageren ontgoocheld op de campagne. Op blogs wordt vol onbegrip gereageerd dat de stripfiguur figureert in de campagne van de fastfoodreus, terwijl de strip juist draait over het verzet tegen een buitenlandse overmacht.

Ook in het verleden heeft McDonald's in Frankrijk al verschillende keren geadverteerd met Asterix. Ook toen leidde dat tot een heleboel negatieve reacties. Een vraag om Obelix op te voeren in een spotje voor Cola Light werd door de makers van de strip afgewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen