Harvey Quinnt

Harvey Quinnt is een nieuwkomer in het Belgische poplandschap. Nu, nieuweling is veel gezegd, de groep is het geesteskind van de Antwerpenaar Philippe Fierens die zijn strepen onder meer verdiende als zanger bij het reggae-ensemble Savana Station en als dj.

Hij maakt het soort dikke pop dat hier te lande zeldzaam is. Live omringt hij zich met gerodeerd volk als Tomas De Smet, Rodrigo Fuentealba en Amel Serra.
 

In hun blauwe overalls lijken de bandleden weggelopen uit een autoherstelplaats hier om de hoek. Niet verwonderlijk, want er huizen behoorlijk wat industriele elementen in de flukse popsongs van Fierens.

Amel Serra beschikt daartoe over 'Kevin', een uitgebouwde percussieset, compleet met krukassen, rotorbladen en oude cylinderkoppen. 'Stay' wordt een fraai staaltje ketelpop. Moeten we er een tekening bij maken dat Fierens fan is van Einsturzende Neubauten? Of Talking Heads.

De temperatuur loopt ondertussen aardig op in de Wablief?!-tent, dra druipt het zweet van het zeil. Ideaal voor de broeirige, wat dreigende pop van 'Infinite street' en 'Thunder', dat met zijn exotische schwung de mensen aan het klappen krijgt. Geen wonder met muzikanten van Think of One en Zita Swoon in de rangen.

Momenteel scoort Harvey Quinnt met 'Black pearl' in De afrekening, een wat makke song die hier een serieuze energieshot krijgt. Wat een baswerk!

Fierens zal hier behoorlijk wat zieltjes winnen, hij verdient het.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees