Karel Verhoeven mee aan het hoofd van De Standaard

Karel Verhoeven mee aan het hoofd van De Standaard

Foto: mm

BRUSSEL - De Standaard wordt vanaf 1 september geleid door twee hoofdredacteurs. Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven zullen beiden instaan voor de dagelijkse leiding van de krant.

De wijziging in de hoofdredactie komt er na het vertrek van algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch naar het Nederlandse NRC Handelsblad.

Verhoeven (39) leidt sinds begin 2009 als chef weekendkrant de vernieuwde zaterdagkrant van De Standaard. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1995 op de stadsredactie van De Gentenaar, waar hij politie en justitie volgde, en ging daarna aan de slag als reporter op de nieuwsdienst van Het Nieuwsblad.

In 2000 stapte hij over naar De Standaard, en werkte achtereenvolgens als reporter op de cultuurredactie en als reporter voor de weekendkrant.

Bart Sturtewagen behoudt zijn bevoegdheden. Hij is sinds 2006 hoofdredacteur van De Standaard. In 1988 begon hij op de economieredactie van de krant, enkele jaren later verhuisde hij naar de Wetstraatredactie, die hij ook ging leiden.

'We zijn ervan overtuigd dat deze complementaire tandem een daadwerkelijke versterking betekent', aldus de directie van uitgeverij Corelio in een toelichting. 'Met de steun van alle redacteuren en medewerkers moet de nieuwe redactieleiding de toonaangevende positie van De Standaard als Vlaams kwaliteitsmedium verder dynamiseren.'

 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS