Vakantie

De tien mooiste plekken in Engeland

Buttermere Foto: Shutterstock

Het autobedrijf Chevrolet vroeg aan meer dan duizend Britten om een top tien samen te stellen met daarop de mooiste plekjes van Engeland. Dat lijstje geeft jou misschien inspiratie voor een adembenemende overzeese natuurvakantie.

De meeste Britten stemden het Buttermere in Lake District op de eerste plaats. Langs de oevers is het zalig en gemakkelijk wandelen. Je geniet bovendien van een spectaculair zicht op de hoge rotsen die het meer omringen.

In dit Merengebied, in het midden van een beboste omgeving, ligt het populaire Derwentwater. Ook het diepste meer van Engeland, Wastwater, is geliefd bij de Britten. De hoogste bergtop (978 m) van het land ‘Scafell Pike’ die over het meer lijkt te waken, maakt deze plaats extra bijzonder.

Swaledale in Yorkshire staat ook hoog genoteerd op het lijstje van de ondervraagden. Boven op een heuvel lijken de vele stenen schuren net puntjes in het landschap. Een prachtig zicht, zeker als er hier en daar nog typische Swaledale schapen met krulhorens opduiken.

Verder op het lijstje staan de Seven Sisters in East Sussex. Vanaf de hoge kalkrotsen aan de ruige kustlijn heb je een uitgestrekt zicht over Het Kanaal. Ideaal om hier even uit te waaien en alle zorgen te vergeten.

Het schilderachtige kuststadje St Ives in Cornwall is nu een toeristische trekpleister, maar vroeger hingen hier veel kunstenaars rond. Als je deze plaats bezoekt, wandel dan zeker ook eens langs de charmante haven.

Als we het over trips hebben in Engeland hebben, mag een bezoekje aan Stonehenge in Wiltshire absoluut niet ontbreken. Ook de ondervraagde Britten zijn dol op deze geheimzinnige plek. Vooral een bezoek bij zonsondergang of wanneer de mist nog tussen de staande stenen hangt, is ronduit fascinerend en mysterieus.

Andere lievelingsplekken die de top tien van de ondervraagden compleet maken zijn:

- Holkham Beach in NorfolkHier werden de slotscènes van Shakespeare in Love gefilmd.
- Het Bamburgh Castle in Northumberland.
- Loch Coruisk. Dit Schots eilandje is de favoriete bestemming van veel landschapsfotografen omdat de weersomstandigheden hier continu veranderen.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees