N-VA senator Kim Geybels dient ontslag in

N-VA senator Kim Geybels dient ontslag in

Foto: mhb

De jonge N-VA-senator Kim Geybels (28) heeft vandaag haar ontslag ingediend. Senaatsvoorzitter Danny Pieters heeft het ontslag ook aanvaard.

In een mededeling van de partij gaf Geybels ernstige persoonlijke problemen op als reden voor haar ontslag.

Geybels keerde vandaag in allerijl terug van haar vakantie in Thailand.  Geybels kwam er samen met een reisgenoot in contact met drugdealers en haar gezel zou in dat verband afgeperst zijn.

Geybels zelf was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar, maar aangezien ze terug naar België heeft kunnen reizen, lijkt het onwaarschijnlijk dat ze door de plaatselijke autoriteiten van iets beschuldigd wordt.

Opgevolgd door Piet De Bruyn

Geybels wordt opgevolgd door Piet De Bruyn, de woordvoerder van Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters en gewezen Vlaams parlementslid.

Kim Geybels werd op 13 juni voor het eerst verkozen met 42.618 voorkeursstemmen in de Senaat. De Lummense spoedarts kwam kort na haar verkiezing in een mediastormpje terecht toen haar partijgenoot Siegfried Bracke een opmerking maakte over haar kledij. Volgens Bracke was haar korte broekpak ongepast voor haar functie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees