Alpha Speed wint Grote Steeple Chase op Waregem Koerse

Alpha Speed wint Grote Steeple Chase op Waregem Koerse

Foto: vdb

Alpha Speed, met de Franse jockey Stéphane Juteau, heeft dinsdag op Waregem Koerse de 163e editie van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. De 7-jarige hengst nam de leiding van bij de start en gaf die niet meer af.

Royal Verrie, de favoriet voor de zege en winnaar van de 4,6 km lange ren in 2008, startte op een achtste plaats en kwam geleidelijk aansluiten bij de leiders.

Op drie hindernissen van de eindstreep nam de 9-jarige Royal Verrie even de leiding, maar na het overschrijden van de Ierse berm zette Alpha Speed zich aan de leiding en de hengst toonde zich op de laatste 250 meter superieur.

Alpha Speed, onlangs nog tweede in het Franse Clairfontaine, haalde het uiteindelijk met zes lengten voorsprong op Royal Verrie. De derde plaats was voor Puncho.

Voor trainer-eigenaar Jérôme Follain is het de eerste zege op Waregem Koerse. Hij houdt aan de zege niet alleen de eer, maar ook 50.000 euro over.

Uitslag:
1. Alpha Speed (Fra) S. Juteau
2. Royal Verrie (Fra) D. Berra
3. Puncho (Fra) J. Zuliani
4. Gerfaut (Fra) X. Hondier
5. Our Hero (Ier) J. Moore

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.