Geld maakt dan toch gelukkig

Geld maakt dan toch gelukkig

Foto: Marc Peeters

Volgens een Amerikaanse studie maakt geld wel degelijk gelukkig maar zit er een grens aan dit geluk. Dat weten Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman en econonoom Angus Deaton van de Princeton University.

Volgens het onderzoek zorgt een jaarsalaris van 58.000 euro voor het meest optimale geluksgevoel. Bovendien bleek uit het onderzoek dat wanneer men meer verdient je meer tevreden kan worden, maar word je er niet noodzakelijk gelukkiger van.

De onderzoekers concludeerden hun bevindingen op 450.000 enquêtes. Zo moesten de deelnemers van het onderzoek hun leven op een schaal van nul tot tien beoordelen. Hieruit bleek dat mensen die veel geld verdienen tevredener over hun leven zijn dan mensen die minder verdienen. Het geluksgevoel steeg met het inkomen, tot aan een jaarsalaris van 58.000 euro. 'Wij concluderen uit ons onderzoek dat geld tevredenheid koopt, maar geen geluk’, aldus de onderzoekers.

Daniel Kahneman ontving in 2002 de Nobelprijs voor de economie voor ‘het integreren van psychologische inzichten in de economische wetenschap’.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees