Helaasheid der Dingen grote winnaar Vlaamse filmprijzen

Helaasheid der Dingen grote winnaar Vlaamse filmprijzen

Foto: if

De Helaasheid der Dingen is de grote winnaar geworden bij de eerste uitreiking van de Vlaamse filmprijzen. De film van Felix Van Groeningen won in vijf van de acht categorieën, waaronder ’Beste Film’ en ’Beste scenario’. De verfilming van de succesroman van Dimitri Verhulst won ook de publieksprijs.

Het scenario van De Helaasheid werd geschreven door Christophe Dirickx, Felix Van Groeningen en Dimitri Verhulst. Koen De Graeve kreeg voor zijn rol de prijs van ’Beste Acteur’. De award voor ’Beste Actrice’ werd toegekend aan Kimke Desart voor haar rol in Lost Persons Area en Anna Franziska Jaeger voor My Queen Karo.

De prijs voor ’Beste Regie’ ging naar Caroline Strubbe voor Lost Persons Area. De onderscheiding voor ’Beste Debuut’ ging naar Kenneth Vanbaeden voor zijn rol als Gunther in De Helaasheid der Dingen. De beste bijrollen werden gespeeld door Wouter Hendrickx in De Helaasheid der Dingen en Ina Geerts in Bo.

De prijsuitreiking werd vrijdagavond bijgewoond door een tweehonderdtal genodigden. De uitreiking was één van de hoogtepunten van de vierde editie van het Filmfestival Oostende. Het is de bedoeling om de Vlaamse Filmprijzen jaarlijks uit te reiken tijdens het festival.

De geselecteerde films werden uitgebracht tussen augustus 2009 en 31 juli 2010. De jury bestond uit voorzitter Bart De Pauw, regisseur Hilde Van Mieghem, acteur Dirk Roofthooft, actrice Marie Vinck, presentator Joop Daalmeijer, producente Eurydice Gysel en Steven De Foer, recensent van De Standaard.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees