Smet promoot Belgisch-Turkse film Turquaze

Smet promoot Belgisch-Turkse film Turquaze

Foto: rr

Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a) was zo onder de indruk van de Belgisch-Turkse film Turquaze, die donderdag in première ging in Gent, dat hij een aantal laagdrempelige vertoningen op poten wil zetten om zoveel mogelijk Turkse Vlamingen of Vlaams Turken naar de film te lokken.

De regisseur Kadir Balci is een Turkse Gentenaar die in zijn film een semi-autobiografisch verhaal schetst van een jonge Turk in Gent, vertolkt door de broer van Balci, die verliefd wordt op een Vlaamse.

Volgens Smet is de film en de filmploeg een "weerspiegeling van onze immigratiesamenleving" en bieden ze antwoorden op pertinente vragen. "De regisseur, Kadir Balci, levert met zijn grote beeldende kracht, een waardevolle bijdrage aan een belangrijk debat in onze samenleving. Dat verdient ondersteuning en navolging", vindt Smet.

De minister organiseert de komende dagen in samenwerking met onder meer KifKif, de Unie van Turkse Verenigingen en het Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen in Brussel, Antwerpen, Gent en Beringen vertoningen waarvoor specifiek in de Turkse gemeenschap reclame gemaakt zal worden.

In oktober is er ook nog een speciale vertoning voor leerkrachten in verschillende Kinepoliszalen. Smet hoopt dat de leerkrachten door het zien van de film de onderwerpen die erin aan bod komen in hun lessen zullen bespreken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees