Lierse wint degradatietopper op Charleroi

Dankzij een kopbaldoelpunt van een steeds aanspeelbare Peter Kovacs behaalden de Pallieters op basis een sterk vierde kwartier een niet onverdiende eerste uitzege. Lierse haalt meteen vier op zes en kan dus ook nog winnen zonder sluipschutter Sonck.

 Amper twee kansen vielen er te noteren in de slotfase van de eerste helft. Die werd gekenmerkt door een grote dosis goede wil, maar ook door heelwat storend balverlies, vooral aan bezoekende zijde. Er stond in deze wedstrijd immers heel veel op het spel voor beide teams die reeds achttien treffers in acht wedstrijden slikten.

Een debuterende trainer Laszlö Csaba die op Brillault na een beroep deed op dezelfde spelers van vorige woensdag op Standard, greep na een halfuurtje in en probeerde met belofte Serwy voor meer dieptegang te zorgen. Een aalvlugge Serwy gaf snel zijn naamkaartje af op de rechterflank, hij glipte bij zijn tweede uitval reeds door de mazen doch doelman Kawashima grabbelde de openingsgoal voor de linker van Orlando weg.

Een te korte terugspeelbal van Kage deed de thuisploeg even later ei zo na de das om, doelman Dewolf riskeerde zijn leven om een aanstormende Cavens van zijn derde seizoenstreffer te houden.

Cordaro en Serwy probeerden na de kampwisseling het tempo op te drijven, het heilig vuur wakkerde echter in beide kampen aan, terwijl de spionkop het lokale bestuur verder op de korrel nam. Doelman Dewolf redde eerst een loeier van De Graef met de voet alvorens machteloos toe te zien hoe Kovacs een nieuwe uitval van De Graef in de winkelhaak kopte. Tshibumbu kwam de aanval versterken, terwijl Dequevy net voor zijn domme uitsluiting de verlossende treffer liet ontglippen.

Lees het volledige verslag in Het Nieuwsblad!

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.