Wozniacki op weg naar nummer 1

Wozniacki op weg naar nummer 1

Foto: ap

De Deense Caroline Wozniacki (WTA 2) heeft zaterdag het WTA-tennistornooi van het Japanse Tokio op haar naam geschreven. Het is, na 2008, al haar tweede eindzege in Tokio. Na de kwartfinales van Peking, kan Wozniacki nummer 1 worden.

De als eerste geplaatste Deense klopte in de finale het zevende reekshoofd, de Russin Elena Dementieva (WTA 10). De setstanden na precies twee uur tennis waren 1-6, 6-2 en 6-3.

Voor de 20-jarige Deense is het al haar elfde toernooizege uit haar carrière, haar vijfde dit seizoen. Eerder dit jaar pakte ze ook al de eindzege in Ponte Vedra Beach, Kopenhagen, Montréal en New Haven.

Wozniacki kan volgende week de nieuwe nummer 1 worden, als ze minstens de kwartfinale haalt in het WTA-tornooi van Peking. 'Nummer 1 worden is altijd al een doel geweest. Maar ik ga gewoon proberen om in Peking matchen te winnen. Ik heb dit seizoen mentaal en fysiek heel veel vooruitgang geboekt.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.