Antwerpse partijstructuur herschikt

Behalve om in de Antwerpse meerderheid te blijven, heeft het partijbestuur van Open VLD Groot-Antwerpen zaterdag ook beslist om de partijstructuur aan te passen.

Zo komt er een nieuw dagelijks bestuur waarin naast de afdelingsvoorzitter, ook de schepen, gemeenteraadsleden en de nationale mandatarissen van Groot-Antwerpen zullen zetelen. Dit dagelijks bestuur zal de dagelijkse politieke lijn van Open VLD Groot-Antwerpen uitzetten.

'Voor het einde van dit jaar zal het bestuur van Open VLD Groot-Antwerpen, op voorstel van het dagelijks bestuur, beslissen in welke formule en op welke wijze ze naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zullen gaan', verduidelijkt de Antwerpse afdelingsvoorzitter Axel Polis. 'Ten laatste voor de zomer van 2011 duidt de Antwerpse Open VLD haar politieke lijsttrekker aan die dan de politieke leiding neemt. Tot dat moment neemt de afdelingsvoorzitter in nauw overleg met het dagelijks bestuur deze rol waar.'

Doorstart

'Na het ontslag van Ludo Van Campenhout, die de facto al enkele maanden buiten de partij stond, is dit voor Open VLD een doorstart op basis van de herwonnen eensgezindheid', besluit Polis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees