Kim Geybels dagvaardt ook de Senaat

Kim Geybels dagvaardt ook de Senaat

Foto: pn

Kim Geybels, die voor de N-VA verkozen werd in de Senaat maar eind augustus ontslag nam, dagvaardt de Senaat op 6 oktober in kort geding. Dat heeft de griffier van de Senaat gemeld aan de leden van het Bureau, zo meldde een bureaulid zaterdag. De Senaat heeft naar verluidt een advocaat aangesteld.

Kim Geybels werd op 13 juni rechtstreeks verkozen op de N-VA-lijst voor de Senaat. Op 31 augustus tekende ze haar ontslagbrief nadat ze tijdens een reis in Thailand in opspraak gekomen was nadat ze in een drug- en afpersingszaak verwikkeld raakte.

Bij haar terugkeer werd ze ontboden bij Senaatsvoorzitter Danny Pieters, fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever. Tijdens dat onderhoud tekende ze haar ontslagbrief. Nadien beweerde ze dat dit onder druk gebeurde, en wilde ze haar ontslag ongedaan maken. De N-VA-top zelf ontkende dat er sprake was van druk.

Intussen is Geybels een strafrechtelijke procedure tegen de N-VA opgestart wegens afpersing en laster. Een eerste klacht is gericht tegen De Wever, Homans en Pieters wegens afpersing. De tweede tegen de N-VA en woordvoerster Valerie Van Peel wegens laster.

Nu blijkt dat de Lummense spoedarts ook de Senaat dagvaardt in kort geding. Dat gebeurt op 6 oktober, een kleine week voor de eerste plenaire zitting van het nieuwe parlementaire jaar op dinsdag 12 oktober. Op die dag zou in principe haar opvolger Piet De Bruyn de eed afleggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees