Leider Mainz schrijft Bundesliga-geschiedenis

Leider Mainz schrijft Bundesliga-geschiedenis

Foto: *

Het sprookje van voetbalclub Mainz in de Bundesliga gaat verder. De Duitse leider won nu ook de zevende competitiewedstrijd, vanmiddag met 4-2 van topper Hoffenheim.

De Duitsers beginnen zo met zeven opeenvolgende overwinningen aan dit seizoen en dat is een evenaring van het Duitse record. Ook Bayern München (1995) en Kaiserslautern (2001) begonnen ooit het voetbalseizoen met zeven opeenvolgende overwinningen.

Mainz staat sinds de vierde speeldag onafgebroken aan de leiding in de Bundesliga en won vorig weekend nog op het veld van titelverdediger Bayern München.

De bescheiden ploeg uit Rijnland-Palts was nochtans aan het seizoen begonnen met het behoud als enige doel, maar pronkt nu met een 21 op 21. Tussen de club en eerste achtervolger Dortmund, dat het zondag tegen Bayern opneemt, gaapt nu al een kloof van zes punten.

Als Mainz de absolute recordhouder wil worden met acht overwinningen zal er op de volgende speeldag tegen topclub Hamburg gewonnen moeten worden.

Mainz, dat in zijn bestaan nog geen enkele titel- of bekerwinst kon vieren, blijft evenwel best met de voetjes op de grond. In 2000-2001 eindigde Kaiserslautern uiteindelijk pas zevende, en in 1995-1996 moest Bayern na die zeven overwinningen de titel nog aan Dortmund laten.

De Camargo werkte zijn eerste minuten in de Bundesliga af. De spits van Gladbach viel tien minuten voor tijd in.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.